Львівський Форум Видавців – 2014

IMG_5883На Форум Видавців, один з найбільших щорічних книжкових ярмарків країни, я мріяла попасти чотири роки – з того часу, як почала працювати в книгарні і зацікавилась книговиданням. Мрії повинні здійснюватись, правда?

До Форуму Львів був прикрашений віршами видатних українських поетів…

IMG_5655 IMG_20140912_114331 IMG_5909… і дуже крутими плакатами із класиками української літератури, детальніше роздивитись можна тут. Мій фаворит – плакат з Марко Вовчок.

IMG_5847

Власне книжковий ярмарок проходив на території Львівського палацу мистецтв. Плата за вхід невелика – не пам’ятаю, 10 чи 20 грн. Окрім наметів на вулиці, ярмарок займає кілька поверхів палацу.

IMG_5754Скажу відразу: про це дійсно варто було мріяти.

По-перше, вибір: на Форумі є те, чого не знайдеш в жодній інтернет-крамниці.

По-друге, ціни: сучасні видання, які мене цікавили, коштували на 30-50% менше, ніж в книгарнях, а на старі видання ціни не підіймали.

По-третє, безліч всіляких івентів та гепенінгів :), дуже насичена програма. Я вирішила роздрукувати розклад всіх подій на 2 дні (сам Форум продовжувався 4 дні), і витратила 49 аркушів. Багато подій проходять одночасно в різних місцях: зустрічі з авторами, презентації книг, дитячі і кулінарні майстер-класи, поетичні читання…

IMG_5743На фото: презентація “Казки про Майдан” в “Книгарні Є”. Зліва направо: головний редактор “Видавництва Старого Лева” Мар’яна Савка, автор і художник Христина Лукащук, художник Роман Зілінко (це його чудова ікона прикрашає обкладинку). Огляд кількох видань ВСЛ я робила тут.

IMG_5761Найбільші натовпи були помічені біля стендів ВСЛ і “Абабагаламаги”. За моїми спостереженнями, хітами ярмарку стали неревершена розмальовка “Чарівний сад” і казки з ілюстраціями Єрко.

IMG_5770Видавництво Laurus – одне з найприємніших відкриттів року. Пішла від них з трьома книжками. А ще вони видали чудернацький Сodex Seraphinianus! Коштує це щастя, якщо я не помиляюсь, близько 2000 грн., а роздивитись його можна, наприклад, тут.

IMG_5755 IMG_5757Окрім книжок, на Форумі було безліч креативних записничків і листівок. І купа інших дивних речей…

IMG_5776 IMG_5748… навіть стоптані трекінгові черевикі:) Ні, черевики не продаються – так прикрасило свій стенд видавництво АССА, що спеціалізується на картах і путівниках. Зокрема, у них є карти по різним регіонам Карпат.

IMG_5767Власне на ярмарку я була тільки один день. Коли вполюєш 7 книжок і 8 карт, виникає питання, як це все довезти в Одесу. Отож наступного разу треба збирати гроші не тільки на книжковий шопінг, а й на послуги транспотрної компанії. Або придбати валізку на коліщатках?

IMG_5759

IMG_5781Тим, хто також збирається відвідати Форум, раджу потрапити на зустрічі з письменниками та видавцями. Це дуже-дуже круто – зустрічати людей, які знайшли себе і займаються тим, що люблять. Ну і взагалі – побачити улюблених авторів наживо.

IMG_5812На фото: зустріч з Галиною Пагутяк. Щиро раджу її “Зачарованих музикантів” і “опирський цикл” про мешканців таємничого Урожу.

IMG_20140912_160252Обов’язково намагатимусь потрапити на Форум наступного року. І вас запрошую! Тільки пам’ятайте, що середина вересня у Львові – ще розпал туристичного сезону. Тому на вулицях дуже людно, а ввечері важко знайти вільні місця в закладах харчування (втім, з хостелом ніяких проблем не виникло).

Моя наступна мрія – київський Книжковий Арсенал у квітні. Сподіваюсь, що вона теж здійсниться.

About moirawillow

Hic sunt dracones.
This entry was posted in Подорожі and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment